گروه دانشبنیان
مسئلهای که امروزه باید به آن پرداخت بحث اقتصاد دانشبنیان و توسعه شرکتها در این زمینه است که موردتوجه بعضی از نهادها و شرکتها قرار گرفته است؛ اما همچنان در بسیاری از شرکتها دیده نشده است و اقدامی نیز در زمینه صورت نگرفته است. به عقیده بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران معضل اصلی صنعت ما قدیمی و فرسوده بودن سیستم و فناوری شرکتها است که عدم توجه به مسئله دانشبنیان این معضل را بیشتر کرده است.
شرکتهای دانشبنیان یا همان شرکتهای متمرکز بر دانش به آن دسته از شرکتهایی تلقی میشود که دارای ارزشهایی است که بر اساس دانش و فناوری اطلاعات بنا شده است. در واقع میتوان گفت که این دسته از شرکتها موتور رشد و توسعه هر کشور درحالتوسعه محسوب میشوند. این شرکتها موجب رونق و شکوفایی هستند و قطعاً باعث پیشرفت دانش کشور میشوند. ازاینرو میتوان گفت شرکتهای دانشبنیان نقش بسزایی در اقتصاد کشور دارند از جمله:
پیشران توسعه فناوری:
شرکتهای دانشبنیان با ایجاد و انتقال فناوریهای نوین، به توسعه و پیشرفت فناوریها در صنایع مختلف کمک میکنند. آنها نقش مهمی در ایجاد تغییرات نوآورانه، بهبود عملکرد و افزایش بهره وری دارند.
ایجاد اشتغال:
شرکت های دانش بنیان با گسترش فعالیتهای خود، ایجاد فرصتهای شغلی را به ارمغان میآورند. آنها بهعنوان مراکز نوآوری و شکوفایی کارآفرینی، به ایجاد شغلهای مرتبط با فناوری و دانش کمک میکنند. حتی در سربازان مهارتی نیز میتوانند جهت امریه سربازی دانشبنیان به این شرکت مراجعه نمایند و خدمت خود را در این مراکز انجام دهند.
افزایش توانایی رقابتی:
شرکتهای دانشبنیان با بهرهگیری از دانش و فناوریهای نوین، قدرت رقابتی بالایی را در بازارهای ملی و بینالمللی پیدا میکنند. آنها توانایی خلق مزیتهای رقابتی منحصربهفرد را دارند که باعث موفقیت و استقلال آنها میشود.
ایجاد ارزش اقتصادی:
شرکتهای دانشبنیان با تولید و عرضه محصولات و خدمات نوآورانه، ارزش اقتصادی برای خود و جامعه ایجاد میکنند. آنها بهعنوان موتورهای اصلی رشد اقتصادی و توسعه پایدار عمل میکنند.
پیش به سوی آینده
شکلگیری نگاهی جدید در این حوزه در مجموعه صندوق بازنشستگی میتواند دستاوردهای زیادی داشته باشد. ازاینرو زمان این فرارسیده با یک مطالعه هدفمند و بررسی میدانی مشخص، توانمندیهای شرکتهای زیر مجموعه صندوق بازنشستگی را استخراج نموده و با مدیریت مشخص در این مسیر قدم گذاشت.
از طرفی باتوجهبه ارزشهای دیدهشده در شرکتهای دانشبنیان، مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۳۱/۰۲/۱۴۰۱ قانونی تحت عنوان قانون جهش تولید دانشبنیان تصویب نمود که ظرفیتهای بسیار بالایی را برای شرکتها و مجموعههای مختلف فراهم ساخت.
ازاینرو مؤسسه راهبردهای بازنشستگی صبا با راهاندازی واحد دانشبنیان در نظر دارد با همکاری هلدینگها و شرکتهای زیرمجموعه صندوق بازنشستگی و با بررسی ماهیت و شرایط شرکتهای تابعه ظرفیتهای موجود را احصا کرده، تا آنها بتوانند از مزایای دیده شده در قانون جهش تولید دانشبنیان استفاده کنند و همچنین یک روشنگری از وضعیت زیرمجموعه صندوق بازنشستگی صورت پذیرد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به این لینک مراجعه فرمایید.